25.6.2003

Padlá Union banka vydraží luxusní limuzíny bývalých šéfů

OSTRAVA 25. června (ČTK) – Zkrachovalá Union banka se chystá vydražit 35 osobních automobilů, včetně luxusních vozů, které užíval bývalý management. Na dotaz ČTK to řekl šéf vnějších vztahů banky Robert Korselt. Dražba tuzemských vozidel se podle něj uskuteční v první polovině září, zahraniční vozy se budou nabízet kolem 15. září. Obě veřejné dražby zorganizuje Ostravská aukční síň.

Dražit se podle Korselta budou například vozy Audi A8, Audi S6, Audi A6 a Toyota Avensis. K dispozici budou i vozy Škoda, převážně Fabia. Dražebník již podle Korselta obdržel podklady pro přípravu ocenění vozidel. Předpokládá se, že auta se budou dražit jednotlivě.

"Technicky je možno dražbu zorganizovat již v polovině srpna, ale dražebník doporučil pozdější termín. Důvodem je větší zájem o nákup vozů po době dovolených a předpokládaná vyšší výtěžnost," doplnil Korselt. Seznam dražených vozidel bude podle něj zveřejněn i na webových stránkách Union banky.

Kromě movitého majetku dává padlá banka do dražby také 98 procent akcií, které má ve zlínském poskytovateli celních záruk CDZ. Dražbu cenných papírů provede pražská firma Merx, termín podle Korselta zatím nebyl projednán.

Union banka na jaře kvůli nedostatku hotovosti uzavřela pobočky a postupně skončila v likvidaci a konkurzu. O okolnostech krachu Union banky a o případném zřízení sněmovní vyšetřovací komise k této kauze budou poslanci jednat ve čtvrtek.

Zdroj: ČTK