29.4.2004

Konkursní správkyně podala trestní oznámení na osobu nabízející odkup pohledávek Union banky

OSTRAVA (29. dubna 2004) – Správkyně konkursní podstaty Union banky Michaela Huserová shromáždila informace a listinné důkazy o nabídkách na postoupení pohledávek Union banky a v minulých dnech podala trestní oznámení na konkrétní osobu, která právě s podobnou nabídkou na postoupení pohledávky oslovila klienty banky.

Tým konkursní správkyně navíc zaznamenal v posledních dnech nové případy, kdy neznámé osoby nabízejí odkup pohledávek Union banky za „výhodných podmínek“ a upozorňuje, že proti novým případům bude postupovat stejně razantně.

„Znovu musím zopakovat, že nikdo ode mě nedostal mandát na obchodování s pohledávkami evidovanými Union bankou,“ uvedla Huserová s tím, že ona je jedinou oprávněnou osobou, která může nakládat s majetkem Union banky. Při případném uzavření smlouvy se klienti vystavují riziku, protože smlouvy podepsané jinou osobou než správkyní konkursní podstaty, jsou ze zákona neplatné a na jejich základě nemůže přejít vlastnické právo k pohledávkám Union banky.

„Již dříve jsme klienty před těmito osobami či skupinami varovali a žádali je, aby nás o jejich krocích informovali a v žádném případě na takové nabídky nepřistupovali. Bohužel se však s těmito případy dál setkáváme,“ dodala k tomu Huserová.

Tým správkyně konkursní podstaty od prohlášení konkursu na majetek Union banky intenzivně vymáhá pohledávky a od poslední schůze věřitelského výboru má schválen prodej korporátních pohledávek v několika balících ve veřejných obchodních soutěžích. První soutěž bude vyhlášena již v pondělí 3. května a celý proces potrvá řádově do srpna.