12.6.2003

Věřitelé Union banky, a.s. „v likvidaci“, obdrží formulář přihlášky k soudu

OSTRAVA (12. června 2003) – V pondělí 23. června bude zahájeno rozesílání dopisů všem věřitelům Union banky, a.s. „v likvidaci“, kteří mají vůči bance registrovanou pohledávku. Obálka bude zaslána běžnou poštou a bude obsahovat dopis věřitelům s podrobnými informacemi a formulář doporučené přihlášky pohledávky k soudu. Součástí bude také obálka adresovaná Krajskému soudu v Ostravě.

„Do konce měsíce června by měl každý věřitel obdržet tento dopis, kde bude vyčíslena částka, kterou evidujeme jako pohledávku klienta za bankou,“ sdělila dnes Michaela Huserová, správce konkursní podstaty Union banky.

Nejedná se o zákonnou povinnost, ale o vstřícný přístup týmu konkursního správce vůči poškozeným klientům, kterým chce zjednodušit cestu k přihlášení pohledávky. Termín pro přihlášení pohledávky u Krajského soudu v Ostravě mají věřitelé do čtvrtka 28. srpna 2003, podání je nutno zaslat ve dvou exemplářích.

Klienti Union banky dostali vyplacenu pojištěnou část vkladu (90 %, max. 25 tisíc EUR) na pobočkách GE Capital Bank od 17. května. Pokud věřitel neobdrží avizovanou zásilku, může kontaktovat Klientské centrum Union banky 800 186 466, nebo postupovat podle informací zveřejněných na internetových stránkách Union banky www. union.cz.