18.6.2003

Union banka rozešle do konce června dopisy s výší pohledávek

OSTRAVA 18. června (ČTK) – Zkrachovalá Union banka rozešle do konce června věřitelům dopis, kde bude vyčíslena částka, kterou správce konkurzní podstaty eviduje jako pohledávku klienta za bankou. Konkurzní správkyně Union banky to oznámila inzerátem v některých novinách. Termín pro přihlášení pohledávky u Krajského soudu v Ostravě soudu mají klienti do čtvrtka 28. srpna.

Dopisy věřitelům začne banka rozesílat příští pondělí. Obálka bude zaslána běžnou poštou a bude obsahovat dopis věřitelům s podrobnými informacemi a formulář doporučené přihlášky pohledávky k soudu. Součástí zásilky má být také obálka adresovaná ostravskému krajskému soudu.

Pokud věřiteli nebude tato zásilka doručena, může kontaktovat Klientské centrum Union banky 800 186 466 nebo postupovat podle informací zveřejněných na internetových stránkách ústavu.

Union banka na jaře kvůli nedostatku hotovosti uzavřela pobočky a postupně skončila v likvidaci a konkurzu. Návrh na prohlášení konkurzu podalo 33 věřitelů, z nichž největším je Fond pojištění vkladů s pohledávkou kolem 12,3 miliardy korun. Počet klientů se odhaduje na 130.000.

Zdroj: ČTK