10.2.2004

Nabídky na nemovitosti Union banky byly odmítnuty

OSTRAVA (10. února 2004) – Věřitelský výbor Union banky včera odmítl všechny nabídky, které byly zaslány do obchodní veřejné soutěže na prodej 24 objektů z bývalé pobočkové sítě. Důvodem byla velmi nízká úroveň cen, kterou zájemci nabídli. Závazné nabídky podaly celkem 4 právnické osoby.

Union banka vyhlásila obchodní veřejnou soutěž na prodej uvedených nemovitostí 16. ledna, uzávěrka byla v pátek 6. února 2004. Prodej nemovitostí byl ovlivněn nejen náklady na údržbu, ale také skutečností, že od 1. května se zvyšuje sazba DPH u prodejů nemovitostí o 17 procent.

Union banka vlastní soubor nemovitostí v lukrativních lokalitách měst České republiky. Jedná se o tři nemovitosti v Praze, dvě v Ostravě a Liberci a dále o budovy s pozemky v Olomouci, Přerově, Břeclavi, ve Valašském Meziříčí a Veselí nad Moravou. Z české části bývalé pobočkové sítě Union banky se prodávají domy v Českých Budějovicích, Kolíně, Benešově, Chrudimi, Hradci Králové, České Lípě, Teplicích, Mostu, Chomutově, v Litoměřicích, Lounech a v Ústí nad Labem.U budovy na ostravské ulici 30. dubna budoucí majitel musí respektovat pronájem prostor pro Union banku, která zde má nadále sídlo.