10.2.2004

V UB byla popřena jediná pohledávka za 7,8 miliónu

Jediná pohledávka ve výši 7,8 miliónu korun byla v pondělí popřena při přezkumném jednání v právní věci Union banky (UB) v "likvidaci". Likvidátor banky nepopřel žádnou z prozkoumávaných přihlášek. Na výzvu soudce popřel zmíněnou pohledávku jiný věřitel.

"K jednání se dostavilo 20 věřitelů. Správkyně konkursní podstaty uznala 67 300 oprávněných přihlášek," řekl mluvčí UB Robert Korselt.

Klienti, kteří dosud své pohledávky nepřihlásili, tak mohou učinit u Krajského soudu v Ostravě, a to do 8. dubna 2004. Termín druhého přezkumného jednání bude určen krajským soudem. Tam také proběhlo včerejší první přezkumné jednání. Aby se věřitelé mohli seznámit s pohledávkami jiných věřitelů, bylo možné nahlížet od 12. ledna do seznamu přihlášek nejen v budově soudu, ale také na ústředí banky v Ostravě.

Union banka je v konkursu od 29. května 2003, kdy už se nacházela v likvidaci. Konkursní správkyní byla ustavena Michaela Huserová. UB fungovala jako universální banka zhruba 12 let, přičemž v posledních letech se více než dříve orientovala na drobnou klientelu. Před vstupem Invesmartu ji ovládaly především průmyslové firmy ze severní Moravy.

Zdroj: Právo