26.11.2003

O nájem v bývalých pobočkách Union banky neměl nikdo zájem

OSTRAVA 26. listopadu (ČTK) – Zkrachovalé Union bance (UB) se nepodařilo prodat nájemní smlouvy ani vybavení vybraných poboček, které nabízela konkurzní správkyně ve veřejné obchodní soutěži. Soutěž byla ukončena v pondělí. ČTK to dnes řekl mluvčí banky Robert Korselt.

Do soutěže bylo zařazeno 29 z celkového počtu 91 bývalých pracovišť banky v České republice. Z nabízených poboček byla banka ve 23 místech v nájmu a majitelé budov souhlasili s přechodem práv na jiný subjekt. Ve zbylých šesti pobočkách nabízela pouze movité věci.

"Nenašel se ani jeden zájemce, a to ani na movité věci ze šesti poboček, kde se bance nepodařilo získat souhlas vlastníků k prodeji užívacích práv," uvedl Korselt. Protože nikdo neprojevil zájem, bude síť obchodních míst zlikvidována a vybavení svezeno do centrálního skladu v Ostravě a později nabídnuto k prodeji.

Užívací práva a movité věci byla nabízena jednotlivě po pobočkách. Union banka zařadila do soutěže například obchodní pobočky v Praze v Brně a ve Zlíně. Pouze movité věci chtěla prodat v Hustopečích, Kyjově, Mladé Boleslavi, Olomouci a v Praze z poboček v Jindřišské a Seifertově ulici.

Ostravská Union banka zkrachovala letos v květnu. Přibližně 130.000 klientům v ní uvízly vklady za si 15 miliard korun.

Zdroj: ČTK