24.9.2003

Dražila se auta Union banky, i audi Parmové

Ostrava – I vůz Audi A8, ve kterém ráda jezdila šéfka zkrachovalé Union banky Marie Parmová, opustil tento finanční ústav.

Při včerejší aukci celkem dvaatřiceti vozů Union banky, která je nyní v konkurzu, ji za vyvolávací cenu jeden milion korun vydražil mladý zájemce. "Není to pro mne. Já jsem jen jednatel," řekl vydražitel v aukční síni v Ostravě-Porubě.

O Audi S6, ve kterém také jezdilo nejvyšší vedení banky, se strhla bitva mezi dvěmi zájemci. Z vyvolávací ceny sedm set tisíc korun stoupla částka na milion a dvě stě padesát tři tisíc. "Škoda, mít takové auto byl můj sen," řekla mladá žena, která o vůz bojovala, ale nakonec se rozhodla, že tuto částku nepřekročí.

"Mezi draženými vozy je i jedna toyota, kterou vedení koupilo pár dnů před uzavřením poboček. Najela tak jen dva a půl tisíce kilometru," řekl tiskový mluvčí banky Robert Korselt. Sdělil, že správkyně konkurzní podstaty se k dražbě rozhodla, protože auta nikdo nepotřebuje a náklady na jejich údržbu jsou vysoké. "Vydražené peníze půjdou na účet úpadce a dle stanového rozvrhu pak budou použity k úhradě dluhů," dodal.

Zdroj: MF Dnes