5.3.2004

Dražba vybavení pobočky Union banky vynesla 2,6 milionu korun

OSTRAVA 5. března (ČTK) – Čtvrteční dražba vybavení pražské pobočky Union banky vynesla 2,608 milionu korun. O tuto částku se zvýší hodnota konkurzní podstaty, z níž budou vypláceni věřitelé zkrachovalého peněžního ústavu. ČTK o tom informoval mluvčí Union banky a.s. v likvidaci Oldřich Babický.

Na dražbě se sešlo 32 zájemců, kteří licitovali o sto položek majetku. Celkem nakoupili 79 věcí, mezi nejzajímavější patřily starožitné skříně či perské koberce. "Největší zájem projevili dražitelé o kancelářský nábytek," řekl ČTK Babický. Výprodej majetku banky bude pokračovat v polovině března v Ostravě dražbou uměleckých předmětů. Kromě realizace dražeb pokračuje správkyně konkurzní podstaty Union banky v prodeji nemovitostí s cílem maximálního navýšení cen.

Ostravský finanční ústav zbankrotoval koncem loňského května a uvízly v něm vklady 130.000 klientů. K soudu přihlásilo 75.000 věřitelů pohledávky za 17,2 miliardy korun. V bance zbyl majetek za necelých devět miliard korun.

Union banka zatím získala necelých osm milionů například dražbou vozového parku. Na dražby a prodej majetku dohlíží tříčlenný věřitelský výbor, jemuž předsedá Fond pojištění vkladů.

Zdroj: ČTK