14.3.2005

Union banka prodala v dražbě další část svého majetku

OSTRAVA (14. 3. 2005) – Dalších pět vozů našlo svého majitele při dražbě aut z majetku Union banky. Výnos dosáhl 890 tisíc korun, součet vyvolávacích cen byl přitom 620 tisíc korun. V dnešní dražbě nabídla správkyně konkursní podstaty Michaela Huserová auta, která se nepodařilo prodat v dražbě konané loni začátkem prosince, konkrétně jeden vůz značky Mazda a čtyři vozy značky Škoda Octavia.

Dražba aut z loňského prosince a dnešní prodej pěti vozů souvisí se změnou organizační struktury Union banky, k níž došlo od ledna letošního roku. Z Union banky odešlo zhruba sto zaměstnanců a zůstalo jich necelých 40. Potřeba motorových vozidel je proto menší. Dražba byla zvolena proto, že již existuje velmi dobrá zkušenost s obdobnou dražbou ze září 2003 a také proto, že se jedná o transparentní formu prodeje majetku.

Nejstarším nabízeným vozem dnes byla Mazda MPV 3,0i V6 GLX s rokem výroby 1996, ostatní vozy Škoda byly nakoupeny v roce 2000. Vyvolávací ceny byly sníženy, protože o tato auta v prosincové dražbě nikdo neprojevil zájem. Na dnešní dražbu se zaregistrovalo 27 účastníků. Největší růst ceny draženého vozu byl u jednoho z vozů Škoda, kdy se cena dostala z 135 tisíc korun na konečných 195 tisíc korun.

V první dražbě vozidel zkrachovalé ostravské banky v září předloňského roku bylo prodáno 27 vozidel za částku 7,86 miliónu korun. V prosinci bylo prodáno 28 automobilů za 5,3 miliónu korun.