5.12.2005

Union banka dál snižuje náklady konkursního řízení

OSTRAVA (30: 11: 2005) – V průběhu letošního roku dále postoupilo zpeněžování konkursní podstaty Union banky a současně s tím postupně docházelo ke snižování počtu zaměstnanců. Tento krok byl podle správce konkursní podstaty Lukáše Raidy projednán věřitelským výborem, aby počet zaměstnanců banky odpovídal stavu konkursního řízení, a to nebylo zatěžováno náklady. Během roku opustilo Union banku zhruba 24 zaměstnanců a v prvních měsících příštího roku bude v UB již jen 24 zaměstnanců.

Do poloviny prosince se také zaměstnanci Union banky přestěhují do nových prostor, a to do budovy na ulici Hrabákova č. 1, Ostrava, kde bude také nová doručovací adresa Union banky, a. s. „v likvidaci“.

K poslednímu skokovému propouštění zaměstnanců Union banky spojenému se změnou organizační struktury došlo na přelomu loňského a letošního roku. Stav pracovníků se snížil ze 123 zhruba na 60. Zkrachovalá Union banka před rokem rovněž z úsporných důvodů opustila budovu centrály na ulici 30. dubna a během prosince se zaměstnanci přestěhovali do prostor pronajatých od společnosti Projekta Ostrava, které využívali rok.

Ke dni uzavření poboček Union banky v únoru 2003 měla banka necelých 1100 zaměstnanců. V průběhu II. čtvrtletí 2003 odešlo na vlastní žádost nebo po uplynutí pracovního poměru 340 zaměstnanců. První velká vlna propouštění organizovaná likvidátorem banky nastala k 31. červenci 2003, kdy pracovní poměr ukončilo 190 osob. Druhá vlna postihla o měsíc později dalších 360 zaměstnanců. Na konci III. čtvrtletí předloňského roku měla Union banka zhruba 170 pracovníků a stav se postupně snížil až na 123 na konci minulého roku, kdy banku opustilo 63 lidí.