9.1.2006

Soud potvrdil, že Sigma Group dluží bance přes sto milionů

OSTRAVA (20. 12. 2005) – Okresní soud v Olomouci rozhodl, že lutínská společnost Sigma Group je dlužníkem zkrachovalé Union banky (UB) amá zaplatit přes 52 milionů korun nesplacené jistiny úvěru a k tomu ještě řádné a sankční úroky. Celkové závazky této firmy vůči zkrachovalé bance přesahují stomilionovou hranici. Sigma Group je tak největším dlužníkem UB, řekl mluvčí banky Oldřich Babický.

Mluvčí Sigmy Group uvedl, že firma bude na rozhodnutí soudu reagovat dnes. „Pohledávky za Sigmou Group, vyplývající z poskytnutého úvěru, se staly splatnými prohlášením konkurzu na majetek Union banky dne 29. května 2003. Společnost se svým přístupem k závazkům a malou ochotou věcně komunikovat s konkurzní správou propracovala až na největšího a zároveň jednoho z posledních dlužníků,“ dodal konkurzní správce banky Lukáš Raida.

„Na to nelze reagovat jednou větou, pošleme k tomu svou reakci během úterka,“ řekl mluvčí Sigmy Group Jan Čapka. Společnost Sigma Group se podle UB ještě před prohlášením konkurzu pokusila uhradit některé své závazky prostřednictvím zápočtů. Soud však nyní rozhodl, že toto započtení není platné a účinné, uvedla UB.

Zdroj: VLP