22.12.2010

Změna osobních údajů věřitelů – výzva správce konkursní podstaty

Jak již byli věřitelé informováni v předchozích informacích, zveřejněných na těchto stránkách, dne 6. května tohoto roku správce konkursní podstaty zahájil výplatu druhého částečného rozvrhu. Prostřednictvím České pošty, s.p., obdrželo celkem 67.693 věřitelů do svých poštovních schránek poštovní poukázku, platnou do 4.6.2010. Z následného vyúčtování od České pošty, s.p., vyplynulo, že 6.485 věřitelů, tj. téměř každý desátý, si poukázku ve stanovené lhůtě nevyzvedlo. Vzhledem ke skutečnosti, že od výplaty prvního částečného rozvrhu v lednu 2005 uplynulo téměř pět a půl roku, správce konkursní podstaty předpokládal vyšší procento nevyzvednutých poukázek, a to zejména z důvodu změny adresy trvalého pobytu věřitele či změny příjmení věřitelek, které nebyly správci konkursní podstaty oznámeny. Dalším častým důvodem nedoručení poštovní poukázky je pak úmrtí věřitele.

Na základě výše uvedených skutečností správce konkursní podstaty tímto vyzývá ty věřitele, kteří se v období leden 2005 – květen 2010 přestěhovali či změnili své příjmení a současně v květnu letošního roku neobdrželi poštovní poukázku na částku druhého částečného rozvrhu, aby své změněné osobní údaje oznámili správci konkursní podstaty. K oznámení těchto změn nechť věřitelé využijí přednostně emailovou adresu, jiri.pala@union.cz, změnu adresy či příjmení doplní o své jméno a příjmení /aktuální i původní/ a datum narození. V případě, že změnu adresy oznámí písemně na adresu Union banka, a.s. „v likvidaci“, Hrabákova 1, 702 00 Ostrava, k výše uvedeným údajům věřitelé připojí i svůj telefonický kontakt pro případ potvrzení či upřesnění sdělených údajů.

Výše uvedená výzva se vztahuje i na pozůstalé zemřelých věřitelů, kteří nechť postupují podle informace, uveřejněné správcem konkursní podstaty na těchto stránkách dne 19.5.2010.

Správce konkursní podstaty předem děkuje všem věřitelům za poskytnutou součinnost a přeje všem příjemné prožití svátků vánočních a hodně úspěchů v roce 2011.